Filosofie

 

Wij zijn specialist in motiverende talentontwikkeling
en zorgen voor gedreven teams met meer passie, plezier en productiviteit.

 

Wij zijn sterk in effectieve teams en sterk onderwijs. Door onze jarenlange ervaring met het optimaliseren van verschillen tussen mensen zijn wij in staat om een team blijvend in beweging te zetten. We kijken naar het team als geheel, met aandacht voor persoonlijke behoeften en drijfveren. Hierdoor zijn interventies op het scherpst van de snede mogelijk waarbij mensen zich uitgenodigd en uitgedaagd voelen om écht in beweging te komen.

Organisaties

 

Herken je dat? Iedereen in een team is hard aan het werk, vanuit eigen kracht en kwaliteiten. Maar het rendeert onvoldoende. Het team is geen echt TEAM. Wat je wilt is dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, samen gaat voor resultaat en beweegt van eiland naar een succesvol WIJ – land! Hoe zorg je dat verschillen tussen mensen echt productief gemaakt kunnen worden? Wij maken ons sterk voor het benutten van elkaars kracht en kwaliteiten via het stimuleren van een oplossingsgerichte growth mindset. Hierdoor is men in staat om verder te ontwikkelen, doelgerichter en te communiceren en effectiever samen te werken. Zijn lange trajecten hierbij nodig? Wat ons betreft niet. We doen wat nodig is, kijken naar dat wat werkt, maken dit concreet en praktisch. Hierbij maken we gebruik van verschillende bestaande werkvormen , aangevuld met het sausje van de Verschilspecialisten. Nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Bel ons!

Onderwijs

 

Iedereen leert, zijn hele leven lang. En dat doe je op je eigen manier. Waardevol onderwijs vraagt dan ook om ruimte om je eigen succesfactoren te kunt ontdekken. Wat werkt voor jou? Wat brengt je in beweging, hoe krijg je zicht op jouw groei en hoe zet je stappen, zodat je meer dan alleen je kennis ontwikkelt? Wij maken ons sterk voor rijke leerervaringen via het stimuleren van een growth mindset. Met een scherp oog voor de verschillende kwaliteiten en ontwikkelingsfasen van mensen: zij die voor de klas staan, hun leidinggevenden en de jonge mensen die zij op hun beurt samen helpen groeien. Waar mogelijk op een manier die uitdaagt, verbindt en nieuwsgierig maakt. De kern: vertrouwen. Bewuster omgaan met verschillen in communicatie – behoeften en leerstrategie. Intrinsieke motivatie en persoonlijk leiderschap groeien wanneer je jezelf leert aansturen. Dat vraagt om lef om bestaande beelden over leren, klassenmanagement en jouw rol daarin te durven spiegelen. Kijk je mee?

Teamkracht - Verschilspecialisten
Bijzonderwijsland - Verschilspecialisten

In onze Verschillandkaarten vind je terug wat wij doen en waar we vierkant achter staan. Nodig ons uit voor een kop koffie en een goed gesprek, en we nemen er een voor je (muur) mee!

 

Wij zijn goed in het op stoom brengen van motivatie, samenwerking en een groeimindset. Hierbij zijn we prettig brutaal in het praktisch maken van dát wat werkt en houden we een spiegel voor waarin je graag wilt kijken. Iedere vraag van onze klanten beantwoorden wij met een aanbod op maat dat aansluit op de gestelde doelen. Tijdens het traject vinden we het belangrijk om verbinding en aansluiting te houden met de opdrachtgever, dit bepaalt mede het succes. In onze trainingen gebruiken we de best practices vanuit bestaande theorieën en modellen, gecombineerd met onze jarenlange ervaring, expertise en ontwikkelde programma’s.