Inspiratie

Leestips

Levenslessen van meester Kanamori

Levenslessen van meester Kanamori – Toshiro Kanamori

Dit prachtige boek laat je nadenken over wat de rol van onderwijs moet zijn in een wereld waar alles snel en fundamenteel verandert. Kanamori leidt kinderen op voor het leven vanuit hun eigen kern.

waarderend-leren-verschilspecialisten

Waarderend leren in het VO – wij-leren.nl

Vers van de pers. Versterken van talent, mindset, motivatie en geluk: achtergronden en concrete handvatten voor positieve docenten die het beste in leerlingen naar boven willen halen.

authentiek-leiderschap

Authentiek leiderschap – Bas W. Blekkingh

Ontwikkel jezelf (verder) als authentiek leider. Mooi overzichtelijk geschreven boek om er nog eens bij te pakken voor nieuwe inzichten en handvatten! Je vindt ze ook terug in onze coachingstrajecten.

doorbreek-de-cirkel

Doorbreek de Cirkel – Arend Ardon

Soms heb je een boek dat je in 1 keer uitleest. Fijn praktisch boek over veranderprocessen. In hoeverre ben jij bereid te veranderen?

Kijktips

growth-mindset

Growth Mindset: hoe werkt ‘t?

Kinderen met een vaste (fixed) mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Kinderen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen.

Marc-Lammers-verschilspecialisten

‘Wat je aandacht geeft, groeit’

Voormalig hockeycoach Marc Lammers legt uit hoe funest een probleemgerichte benadering was voor zijn team, en wat hij heeft geleerd van oplossingsgericht werken. Aanrader!