Quickscan: waar zit jouw team?

Weten in welke fase van teamontwikkeling jouw team ongeveer zit? Doe de test!

Vraagje. In welke ontwikkelingsfase zit jouw team? Als je dat weet, kun je de vorm en mate van je sturing daarop afstemmen. Want iedere fase vraagt niet alleen bepaalde vaardigheden om te kunnen groeien als team, maar ook -en daar zit jóuw uitdaging- een andere leiderschapsrol.

De teamquickscan hiernaast helpt je om een eerste idee te krijgen hoe het zit met jouw team. Wij zijn benieuwd waar jij uitkomt!

Wil je weten wat jij als leidinggevende kunt doen om je team zo goed mogelijk in staat te stellen om de volgende stap te zetten in het groeiproces? Of hoe je team naar zelfsturing kan worden gecoached? We staan je graag bij. En als je liever een objectieve buitenstaander in de facilitatorsrol zet, denk dan eens aan een ‘verschilspecialistisch’ teamcoachtraject! Je moet dan denken aan 4 à 5 sessies van maximaal een dagdeel waarin we je team oplossingsgericht en praktisch begeleiden naar ‘willen, kunnen en doen’.

Teamcoaching levert op dat een team:

• flexibeler en daadkrachtiger wordt omdat het oude denk- en gedragspatronen doorbreekt;
• meer flow bereikt, een groter gevoel van veiligheid en vertrouwen;
• meer invloed en power krijgt in de organisatie;
• proactiever is en beter in staat eigen verantwoordelijkheid te nemen.

‘n Keertje bomen over hoe het bij jou gaat? Benieuwd welke informatie we je terug kunnen geven na een team-observatie waarbij we als ‘vlieg aan de muur’ een keer meekijken? Pak je agenda en geef ons een paar opties door.